Kasteel Renswoude

Kasteel Renswoude

Het Utrechts Landschap komt op voor de belangen van natuur en landschap in de provincie Utrecht. Zij zijn onder meer beheerder van diverse natuurgebieden en historische gebouwen, waaronder de verborgen parel gelegen in een uithoek van de provincie Utrecht: Kasteel Renswoude.

Het kasteel dateert uit de 17e eeuw en ligt aan de rand van de Gelderse Vallei. Het is een fraai afwisselend park met een grote cultuurhistorische en natuurlijke rijkdom. Een bijzonder element is het grand Canal dat rond 1700 is aangelegd en waarschijnlijk geïnspireerd is op o.a. het bekende paleis Versailles. In het midden van het Canal ligt een ovale kom met daar omheen wandelpaden, flankerende laanbeplanting, de wal en de omliggende sloten. Sinds februari zijn er langs de ovale kom twee Gardeluxe parkbanken geplaatst.

Het Utrechts Landschap heeft gekozen voor onze parkbank Zeus in de kleur klassiek groen. Aangezien het landgoed toegankelijk is voor publiek, zijn de parkbanken uitgerust met onzichtbare betonverankering zodat het ontwerp van de parkbank wordt behouden. Bovendien is er gekozen voor onze eigen anti-graffiti behandeling. Deze behandeling beschermt het hout maximaal tegen vandalisme.

Kasteel Renswoude is een bewonderenswaardige plek en onze parkbanken passen geheel bij de klassieke uitstraling.

Product(en)

Meer referenties

Maria Majorplein - Banner

Maria Majorplein

Het Maria Majorplein bij Pandhof Sinte Marie te Utrecht is in het voorjaar van 2022 volledig opnieuw ingericht.

Sint-Pietershof - Banner

Sint-Pietershof

Al in 1614 werd dit hofje gebouwd. Hiermee is de monumentale Sint-Pietershof één van de oudste hofjes van ons land.

Landgoed Groot Bijstervelt - Banner

Landgoed Groot Bijstervelt

Op het eeuwenoude Landgoed Groot Bijstervelt in een majestueuze, parkachtige omgeving. Hier zijn in de Residentie 22 ruime appartementen voor zelfstandig wonen gevestigd met alle

Park Berg en Bos Apeldoorn - Banner

Gemeente Apeldoorn

Zo blij te zien dat de parkbanken RHEIA er na ruim 10 jaar nog zo mooi uitzien en dit geweldig onderhouden stadspark zo aantrekkelijk maakt.<br

Terras Eiscafé Saloesso Uelsen - Banner

Saloesso buitenruimte

Heerlijk een ijsje eten op het vernieuwde terras van Eiscafé Saloesoo in Uelsen…… Prachtige buitenruimte met voldoende zitplekken.

Centrum Zevenbergen - Banner

Zevenbergen

De sfeer is weer helemaal terug in het centrum van Zevenbergen.