De Groene Parel

De Groene Parel

Het botanische kassencomplex in de binnenstad van Den Helder vormt een exotische oase tussen de huizen van de Indische buurt.

De verzamelingen worden opgebouwd vanuit het idee dat de bewoners van Den Helder – de Marine stad van Nederland, al van ouds her wereldreizigers zijn. Tijdens hun reizen naar de Antillen of Nederlands Indië werden soms, toen dat nog mocht, al bijzondere planten mee terug naar Den Helder genomen.

Door de jaren heen is er een heuse cactus- en orchideeën collectie ontstaan. Daarnaast kent De Oranjerie diverse tuinen en kassen zoals de Oranjerietuin, een Japanse tuin, een vijver met Koikarpers en de Bostuin met spiegeltheater.

Sinds begin december zijn er 4 Zeus parkbanken in de tuin van De Oranjerie geplaatst. De banken vormen een stevige basis en bovendien sluit de keuze van de klassieke kleur groen aan op de uitstraling van de tuinen. De parkbanken zijn een verrijking in de omgeving.

U kunt De Oranjerie het hele jaar door bezoeken!

Vraag hier onze brochure en prijslijst aan:

Product(en)

Meer referenties

Veenborg Welgelegen Sappemeer

De historische tuin van Veenborg Welgelegen te Sappemeer is in 2022 in ere hersteld! Het Groninger Landschap heeft de vroegere grandeur van de tuin teruggebracht.

’s Gravenmoer

Een pareltje in de gemeente Dongen is het dorpje ’s Gravenmoer. Sinds kort hebben meerdere Gaia parkbanken een prachtige plek in dit mooie Brabantse landschap gekregen.

Gemeente Oosterhout

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Prachtig!

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen.

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden heeft een prachtig aangelegd park met een bijzondere sfeer, rust en ruimte, een rijke historie en meerdere NOTUS parkbanken.

Marktplein Oldemarkt

Een mooie metamorfose, van alleen maar straatstenen naar een groene oase, en dat alles in twee maanden tijd. Er zijn bomen, struiken en planten gekomen.