Centrum Vught

21 maart 2022

Herinrichting stadskern Vught voltooid

De aanleiding voor de herinrichting was een combinatie van factoren. De uitstraling van de stadskern was gedateerd en bovendien werd een groot nieuwbouwproject opgeleverd. Om de herinrichting in goede banen te leiden is HOUTMAN + SANDER landschapsarchitectuur gevraagd een ontwerp te maken voor het nieuwe centrum.

HOUTMAN + SANDER signaleerde een grote verscheidenheid aan straatmeubilair en inrichtingselementen. Dat moest anders. Het centrum van Vught moest weer een plek worden dat ruimte biedt voor ontmoeting en beleving voor zowel inwoners en ondernemers als voor bezoekers van Vught. Een plek waar veiligheid, aantrekkelijkheid en leefbaarheid hoog in het vaandel staan.

Gardeluxe mocht een deel van de inrichtingselementen verzorgen. In overleg met de bewoners is er gekozen voor een nostalgische, klassieke uitstraling. Het oog is gevallen op het klassieke ontwerp van parkbank Zeus in de kleurensamenstelling zwartgroen. De Gardeluxe parkbanken nodigen bezoekers uit even uit te rusten en te genieten van de mooie dingen in het leven.

De herinrichting van het centrum is zo goed als voltooid. Bewoners, ondernemers en bezoekers van het centrum zijn tevreden met het resultaat van alle inspanningen. Daar doen we het voor!

Foto 1 bij Centrum Vught op Gardeluxe.com