Huygenskwartier Voorburg

Authentiek Voorburg

Het authentieke centrum van Voorburg wordt gekenmerkt door haar historische panden, ambachtelijke winkels, musea en gezellige restaurants.

Beroemdheden uit het verleden zoals Spinoza, Constantijn en Christiaan Huygens hebben in Voorburg gewoond. Wat nu het museum Huygens’ Hofwijck is, was vroeger het buitenverblijf van de familie Huygens. In 2016 is het historische centrum van Voorburg omgedoopt tot Huygenskwartier Voorburg.

Ontwerpbureau same-d is door de gemeente Leidschendam-Voorburg gevraagd voorstellen te maken voor het straatmeubilair ten behoeve van het historische centrum. Een leuke opdracht waar same-d mee aan de slag is gegaan. Na vooronderzoek presenteerde same-d straatmeubilair dat aansluit bij de kwaliteit van de historische stadskern het Huygenskwartier. De keuze is gevallen op het straatmeubilair van Gardeluxe.

Het oog viel op de klassieke parkbank ‘Ikaros’. Voor de presentatie aan de klankbordgroep waar ondernemers, bewoners, de wijkvereniging, Stichting Mooi Voorburg en de gemeente aan deelnamen stelde Gardeluxe een proefopstelling beschikbaar van een Ikaros parkbank en een Zetabin afvalbak. Hierdoor konden de deelnemers kleur, kwaliteit en zitcomfort beoordelen en verliep de keuze voor het juiste straatmeubilair soepel.

De belangrijkste aandachtpunten voor de kritische klankbordgroep waren de zogenaamde hufterproefheid, zithoogte van de banken en de afsluitbaarheid van de afvalbakken. Wist u dat wij de palen van de afvalbak speciaal naar wens hebben ontworpen? De standaard bol is vervangen door een afgeronde vlak aan de bovenkant van de paal. Daarnaast hebben wij speciaal voor het Huygenskwartier een dispenser voor hondenpoepzakjes laten ontwerpen. Dit zat nog niet eerder in de collectie.

Het straatmeubilair is gekozen in de kleur klassiek groen. Dat is tevens de kleur van het overige straatmeubilair zoals lantaarnpalen en grenspaaltjes.

Benieuwd wat Gardeluxe voor u kan betekenen?

Product(en)

Meer referenties

Maria Majorplein - Banner

Maria Majorplein

Het Maria Majorplein bij Pandhof Sinte Marie te Utrecht is in het voorjaar van 2022 volledig opnieuw ingericht.

Sint-Pietershof - Banner

Sint-Pietershof

Al in 1614 werd dit hofje gebouwd. Hiermee is de monumentale Sint-Pietershof één van de oudste hofjes van ons land.

Landgoed Groot Bijstervelt - Banner

Landgoed Groot Bijstervelt

Op het eeuwenoude Landgoed Groot Bijstervelt in een majestueuze, parkachtige omgeving. Hier zijn in de Residentie 22 ruime appartementen voor zelfstandig wonen gevestigd met alle

Park Berg en Bos Apeldoorn - Banner

Gemeente Apeldoorn

Zo blij te zien dat de parkbanken RHEIA er na ruim 10 jaar nog zo mooi uitzien en dit geweldig onderhouden stadspark zo aantrekkelijk maakt.<br

Terras Eiscafé Saloesso Uelsen - Banner

Saloesso buitenruimte

Heerlijk een ijsje eten op het vernieuwde terras van Eiscafé Saloesoo in Uelsen…… Prachtige buitenruimte met voldoende zitplekken.

Centrum Zevenbergen - Banner

Zevenbergen

De sfeer is weer helemaal terug in het centrum van Zevenbergen.