Huygenskwartier Voorburg

Authentiek Voorburg

Het authentieke centrum van Voorburg wordt gekenmerkt door haar historische panden, ambachtelijke winkels, musea en gezellige restaurants.

Beroemdheden uit het verleden zoals Spinoza, Constantijn en Christiaan Huygens hebben in Voorburg gewoond. Wat nu het museum Huygens’ Hofwijck is, was vroeger het buitenverblijf van de familie Huygens. In 2016 is het historische centrum van Voorburg omgedoopt tot Huygenskwartier Voorburg.

Ontwerpbureau same-d is door de gemeente Leidschendam-Voorburg gevraagd voorstellen te maken voor het straatmeubilair ten behoeve van het historische centrum. Een leuke opdracht waar same-d mee aan de slag is gegaan. Na vooronderzoek presenteerde same-d straatmeubilair dat aansluit bij de kwaliteit van de historische stadskern het Huygenskwartier. De keuze is gevallen op het straatmeubilair van Gardeluxe.

Het oog viel op de klassieke parkbank ‘Ikaros’. Voor de presentatie aan de klankbordgroep waar ondernemers, bewoners, de wijkvereniging, Stichting Mooi Voorburg en de gemeente aan deelnamen stelde Gardeluxe een proefopstelling beschikbaar van een Ikaros parkbank en een Zetabin afvalbak. Hierdoor konden de deelnemers kleur, kwaliteit en zitcomfort beoordelen en verliep de keuze voor het juiste straatmeubilair soepel.

De belangrijkste aandachtpunten voor de kritische klankbordgroep waren de zogenaamde hufterproefheid, zithoogte van de banken en de afsluitbaarheid van de afvalbakken. Wist u dat wij de palen van de afvalbak speciaal naar wens hebben ontworpen? De standaard bol is vervangen door een afgeronde vlak aan de bovenkant van de paal. Daarnaast hebben wij speciaal voor het Huygenskwartier een dispenser voor hondenpoepzakjes laten ontwerpen. Dit zat nog niet eerder in de collectie.

Het straatmeubilair is gekozen in de kleur klassiek groen. Dat is tevens de kleur van het overige straatmeubilair zoals lantaarnpalen en grenspaaltjes.

Benieuwd wat Gardeluxe voor u kan betekenen?

Product(en)

Meer referenties

Veenborg Welgelegen Sappemeer

De historische tuin van Veenborg Welgelegen te Sappemeer is in 2022 in ere hersteld! Het Groninger Landschap heeft de vroegere grandeur van de tuin teruggebracht.

’s Gravenmoer

Een pareltje in de gemeente Dongen is het dorpje ’s Gravenmoer.┬áSinds kort hebben meerdere Gaia parkbanken een prachtige plek in dit mooie Brabantse landschap gekregen.

Gemeente Oosterhout

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Prachtig!

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen.

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden heeft een prachtig aangelegd park met een bijzondere sfeer, rust en ruimte, een rijke historie en meerdere NOTUS parkbanken.

Marktplein Oldemarkt

Een mooie metamorfose, van alleen maar straatstenen naar een groene oase, en dat alles in twee maanden tijd. Er zijn bomen, struiken en planten gekomen.