Gemeente Baarn | Boombank

Huwelijksboom Baarn

Aan het Wilhelminaparik in het Utrechtse Baarn bevindt zich de Hertog Hendriklaan. Deze laan is vernoemd naar de echtgenoot van koningin Wilhelmina, Hendrik de hertog van Meckelenburg. Ter gelegenheid van het huwelijk tussen koningin Wilhelmina en prins Hendrik is op de kruising tussen de Hertog Hendriklaan en de Anna Palownalaan een rode beuk geplant op 17 februari 1901. Deze wordt de huwelijksboom genoemd. Destijds is er ook een bank omheen gebouwd, zoals te zien op de afbeelding.

Nu, op initiatief van de bewoners in de omgeving heeft Gardeluxe er een nieuwe bank mogen plaatsen, ter nagedachtenis aan dit huwelijk en dit erfgoed. Gekozen is voor boombank Ourobouros, die evenals de oorspronkelijke bank volledig om de boom heen is geplaatst, inclusief een naamplaatje op de rugleuning met de tekst:

“Herrineringsboom 17-02-1901
Huwelijk van Koningin Wilhelmina
met Hertog Hendrik”

Na de plaatsing van de bank vond een feestelijke bijeenkomst plaats met de buurtbewoners.

Product(en)

Meer referenties

Veenborg Welgelegen Sappemeer

De historische tuin van Veenborg Welgelegen te Sappemeer is in 2022 in ere hersteld! Het Groninger Landschap heeft de vroegere grandeur van de tuin teruggebracht.

’s Gravenmoer

Een pareltje in de gemeente Dongen is het van oudsher veendorp ’s Gravenmoer. In het centrum staan vele monumentale gebouwen, eeuwenoude boerderijen en woonhuizen. De

Gemeente Oosterhout

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Renkum | Zeus

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen. Een fijne plek waar vaak gebruik van gemaakt zal worden.  

Landgoed Staverden

Landgoed Staverden heeft een prachtig aangelegd park, een landhuis, een koetshuis en een oranjerie. Het landhuis ligt tussen Ermelo en Elspeet op de de Veluwe,

Marktplein Oldemarkt

Een mooie metamorfose, van alleen maar straatstenen naar een groene oase, en dat alles in twee maanden tijd. Er zijn bomen, struiken en planten gekomen.