Gemeente Grave | Demeter

Park de Kat

Park de Kat is een Rijksmonument in Grave. De Kat bezit grote ouderdomswaarde en is van cultuurhistorisch belang. Omdat het een zeldzaam voorbeeld is van militaire bouwkunst is het ook van architectuurhistorische betekenis. En nu, in onze tijd, is het tevens een prachtige recreatieve wandeltuin binnen de stad.

Opgeknapt
De Kat is opgeknapt, een wens vervuld. Zichtbaar is een stuk historie van Grave in ere hersteld. De paden zijn verstevigd, een aantal voorzien van klinkers en er zijn twee Demeter parkbanken geplaatst. Op deze vesting kan rustig genoten worden van het schitterende uitzicht op de Hampoort en het Arsenaal.

Demeter
Parkbank Demeter, met haar sierlijke lijnen geïnspireerd op de plantenwereld, vormt een passende aanvulling in dit historische stukje Grave.

Product(en)

Meer referenties

’s Gravenmoer | Gaia

Een pareltje in de gemeente Dongen is het van oudsher veendorp ’s Gravenmoer. In het centrum staan vele monumentale gebouwen, eeuwenoude boerderijen en woonhuizen. De

Gemeente Oosterhout | Ikaros cumaru

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Renkum | Zeus

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen. Een fijne plek waar vaak gebruik van gemaakt zal worden.  

Landgoed Staverden | Notus en Luna

Landgoed Staverden heeft een prachtig aangelegd park, een landhuis, een koetshuis en een oranjerie. Het landhuis ligt tussen Ermelo en Elspeet op de de Veluwe,

Marktplein Oldemarkt | Zeus

Een mooie metamorfose, van alleen maar straatstenen naar een groene oase, en dat alles in twee maanden tijd. Er zijn bomen, struiken en planten gekomen.