Gardeluxe

Súdwest Fryslân

In het kader van het Friese merenproject zijn de winkelstraten Appelmarkt en het Marktplein in Bolsward heringericht. Deze straten hebben de status “beschermd stadgezicht”, om deze reden is gekozen voor het straatmeubilair van Gardeluxe.

Gezien de klassieke uitstraling van parkbank Ikaros heeft de gemeente Súdwest Fryslân in overleg met landschapsarchitect Erik Overdiep besloten om deze banken te plaatsen aan de Appelmarkt te Bolsward. Echter er moesten ook banken geplaatst worden zonder rugleuning. De Ikaros had op dat moment nog geen model zonder rugleuning in de lijn van parkbank Ikaros.

Op voorstel van landschapsarchitect Erik Overdiep is de gemeente in overleg gegaan met Gardeluxe betreffende de mogelijkheden. Naar aanleiding van de wens van de gemeente heeft Gardeluxe parkbank Notus ontworpen en ontwikkeld: een variatie op parkbank Ikaros, zonder rugleuning. Langs de kade in Bolsward zijn Notus banken geplaatst en in de winkelstraat Ikaros parkbanken met het logo van Bolsward in de rugleuning gegaveerd.

“Ziet er keurig en strak uit!” – Narsing Lakhi, Gemeente Sudwest Fryslân
“Een prachtig ontwerp” – Stedenbouwkundige Gemeente Sudwest Fryslân

Deze strakke Notus parkbank vormt een stijlvolle toevoeging voor de openbare ruimte zonder de doorkijk te belemmeren.

Product(en)

Meer referenties

Maria Majorplein - Banner

Maria Majorplein

Het Maria Majorplein bij Pandhof Sinte Marie te Utrecht is in het voorjaar van 2022 volledig opnieuw ingericht.

Sint-Pietershof - Banner

Sint-Pietershof

Al in 1614 werd dit hofje gebouwd. Hiermee is de monumentale Sint-Pietershof één van de oudste hofjes van ons land.

Landgoed Groot Bijstervelt - Banner

Landgoed Groot Bijstervelt

Op het eeuwenoude Landgoed Groot Bijstervelt in een majestueuze, parkachtige omgeving. Hier zijn in de Residentie 22 ruime appartementen voor zelfstandig wonen gevestigd met alle

Park Berg en Bos Apeldoorn - Banner

Gemeente Apeldoorn

Zo blij te zien dat de parkbanken RHEIA er na ruim 10 jaar nog zo mooi uitzien en dit geweldig onderhouden stadspark zo aantrekkelijk maakt.<br

Terras Eiscafé Saloesso Uelsen - Banner

Saloesso buitenruimte

Heerlijk een ijsje eten op het vernieuwde terras van Eiscafé Saloesoo in Uelsen…… Prachtige buitenruimte met voldoende zitplekken.

Centrum Zevenbergen - Banner

Zevenbergen

De sfeer is weer helemaal terug in het centrum van Zevenbergen.