SÚDWEST FRYSLÂN | Ikaros en Notus

Súdwest Fryslân

In het kader van het Friese merenproject zijn de winkelstraten Appelmarkt en het Marktplein in Bolsward heringericht. Deze straten hebben de status “beschermd stadgezicht”, om deze reden is gekozen voor het straatmeubilair van Gardeluxe.

Gezien de klassieke uitstraling van parkbank Ikaros heeft de gemeente Súdwest Fryslân in overleg met landschapsarchitect Erik Overdiep besloten om deze banken te plaatsen aan de Appelmarkt te Bolsward. Echter er moesten ook banken geplaatst worden zonder rugleuning. De Ikaros had op dat moment nog geen model zonder rugleuning in de lijn van parkbank Ikaros.

Op voorstel van landschapsarchitect Erik Overdiep is de gemeente in overleg gegaan met Gardeluxe betreffende de mogelijkheden. Naar aanleiding van de wens van de gemeente heeft Gardeluxe parkbank Notus ontworpen en ontwikkeld: een variatie op parkbank Ikaros, zonder rugleuning. Langs de kade in Bolsward zijn Notus banken geplaatst en in de winkelstraat Ikaros parkbanken met het logo van Bolsward in de rugleuning gegaveerd.

“Ziet er keurig en strak uit!” – Narsing Lakhi, Gemeente Sudwest Fryslân
“Een prachtig ontwerp” – Stedenbouwkundige Gemeente Sudwest Fryslân

Deze strakke Notus parkbank vormt een stijlvolle toevoeging voor de openbare ruimte zonder de doorkijk te belemmeren.

Product(en)

Meer referenties

’s Gravenmoer | Gaia

Een pareltje in de gemeente Dongen is het van oudsher veendorp ’s Gravenmoer. In het centrum staan vele monumentale gebouwen, eeuwenoude boerderijen en woonhuizen. De

Gemeente Oosterhout | Ikaros cumaru

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Renkum | Zeus

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen. Een fijne plek waar vaak gebruik van gemaakt zal worden.  

Landgoed Staverden | Notus en Luna

Landgoed Staverden heeft een prachtig aangelegd park, een landhuis, een koetshuis en een oranjerie. Het landhuis ligt tussen Ermelo en Elspeet op de de Veluwe,

Marktplein Oldemarkt | Zeus

Een mooie metamorfose, van alleen maar straatstenen naar een groene oase, en dat alles in twee maanden tijd. Er zijn bomen, struiken en planten gekomen.