Begraafplaats Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied

Aan begraafplaats Zorgvlied heeft Gardeluxe parkbank Hermes en parkbank Euros mogen leveren. Deze broers van elkaar hebben een comfortabele zit, de Hermes bank is ontworpen met rugleuning en de Euros bank zonder, zodat het zicht niet wordt beperkt en bezoekers kunnen kiezen aan welke kant zij willen zitten.

Begraafplaats Zorgvlied wordt vanwege haar bijzondere en gevarieerde samenstelling veelal vergeleken met Franse begraafplaats Père-Lachaise, een van de bekendste begraafplaatsen ter wereld. De begraafplaats bestaat uit 25 ‘sfeerwijken’, waar de grafstenen en monumenten aansluiten op de sfeer van het veld.

De begraafplaats van16,5 hectage groot telt maar liefst 17.000 graven en 140 jaar oud. Alle paden en lanen tezamen zijn goed voor zo’n 60 kilometer wandelen. Aan de hoofdpaden zijn de Hermes en Euros banken van Gardeluxe te vinden!

Op Zorgvlied zijn bijzondere grafmonumenten te vinden, sommige bijzonder om te zien, sommige bijzonder vanwege de persoon. Veel bekende Nederlanders laten zich begraven op Zorgvlied. Tegenwoordig worden er zelfs rondleidingen gegeven langs graven van bijvoorbeeld Herman Brood, Antonie Kamerling, Harry Mulisch, Piet Römer, Annie M.G. Smidt, Ramses Shaffy, Frans Molenaar, Hans van Mierlo, de oprichter van Heineken en vele anderen.

Begraafplaats Zorgvlied is ontworpen door landschapsarchitect Jan David Zocher en later uitgebreid naar het ontwerp van zijn zoon Louis Paul Zocher. Zocher was tevens ontwerper van begraafplaats Kleverlaan in Haarlem en het Zocherpark in Utrecht. Bekijk hier nog een project van architect Zocher »

Zorgvliet is vooruitstrevend op het gebied van mogelijkheden voor uitvaarten en graven. Zo is in 2012 ’t Lalibellum geopend: een mausoleum met grafkelders waar namen van doden kunnen worden opgelicht en een filmpje van overledenen geprojecteerd kan worden. Ook is het sinds 2016 mogelijk om gecremeerd te worden in het ‘Crematorion’ van Zorgvlied: hier kunnen nabestaanden de overledene begeleiden tot aan de oven.

Gardeluxe kijkt uit naar het leveren van meer banken voor deze bijzondere begraafplaats.

Bekijk hier een vergelijkbaar project van Gardeluxe

Product(en)

Meer referenties

Maria Majorplein - Banner

Maria Majorplein

Het Maria Majorplein bij Pandhof Sinte Marie te Utrecht is in het voorjaar van 2022 volledig opnieuw ingericht.

Sint-Pietershof - Banner

Sint-Pietershof

Al in 1614 werd dit hofje gebouwd. Hiermee is de monumentale Sint-Pietershof één van de oudste hofjes van ons land.

Landgoed Groot Bijstervelt - Banner

Landgoed Groot Bijstervelt

Op het eeuwenoude Landgoed Groot Bijstervelt in een majestueuze, parkachtige omgeving. Hier zijn in de Residentie 22 ruime appartementen voor zelfstandig wonen gevestigd met alle

Park Berg en Bos Apeldoorn - Banner

Gemeente Apeldoorn

Zo blij te zien dat de parkbanken RHEIA er na ruim 10 jaar nog zo mooi uitzien en dit geweldig onderhouden stadspark zo aantrekkelijk maakt.<br

Terras Eiscafé Saloesso Uelsen - Banner

Saloesso buitenruimte

Heerlijk een ijsje eten op het vernieuwde terras van Eiscafé Saloesoo in Uelsen…… Prachtige buitenruimte met voldoende zitplekken.

Centrum Zevenbergen - Banner

Zevenbergen

De sfeer is weer helemaal terug in het centrum van Zevenbergen.