Begraafplaats Zorgvlied | Hermes en Euros

Begraafplaats Zorgvlied

Aan begraafplaats Zorgvlied heeft Gardeluxe parkbank Hermes en parkbank Euros mogen leveren. Deze broers van elkaar hebben een comfortabele zit, de Hermes bank is ontworpen met rugleuning en de Euros bank zonder, zodat het zicht niet wordt beperkt en bezoekers kunnen kiezen aan welke kant zij willen zitten.

Begraafplaats Zorgvlied wordt vanwege haar bijzondere en gevarieerde samenstelling veelal vergeleken met Franse begraafplaats Père-Lachaise, een van de bekendste begraafplaatsen ter wereld. De begraafplaats bestaat uit 25 ‘sfeerwijken’, waar de grafstenen en monumenten aansluiten op de sfeer van het veld.

De begraafplaats van16,5 hectage groot telt maar liefst 17.000 graven en 140 jaar oud. Alle paden en lanen tezamen zijn goed voor zo’n 60 kilometer wandelen. Aan de hoofdpaden zijn de Hermes en Euros banken van Gardeluxe te vinden!

Op Zorgvlied zijn bijzondere grafmonumenten te vinden, sommige bijzonder om te zien, sommige bijzonder vanwege de persoon. Veel bekende Nederlanders laten zich begraven op Zorgvlied. Tegenwoordig worden er zelfs rondleidingen gegeven langs graven van bijvoorbeeld Herman Brood, Antonie Kamerling, Harry Mulisch, Piet Römer, Annie M.G. Smidt, Ramses Shaffy, Frans Molenaar, Hans van Mierlo, de oprichter van Heineken en vele anderen.

Begraafplaats Zorgvlied is ontworpen door landschapsarchitect Jan David Zocher en later uitgebreid naar het ontwerp van zijn zoon Louis Paul Zocher. Zocher was tevens ontwerper van begraafplaats Kleverlaan in Haarlem en het Zocherpark in Utrecht. Bekijk hier nog een project van architect Zocher »

Zorgvliet is vooruitstrevend op het gebied van mogelijkheden voor uitvaarten en graven. Zo is in 2012 ’t Lalibellum geopend: een mausoleum met grafkelders waar namen van doden kunnen worden opgelicht en een filmpje van overledenen geprojecteerd kan worden. Ook is het sinds 2016 mogelijk om gecremeerd te worden in het ‘Crematorion’ van Zorgvlied: hier kunnen nabestaanden de overledene begeleiden tot aan de oven.

Gardeluxe kijkt uit naar het leveren van meer banken voor deze bijzondere begraafplaats.

Bekijk hier een vergelijkbaar project van Gardeluxe

Product(en)

Meer referenties

Hoeven | Diana

Tuinbank Diana, een sierlijke klassieke tuinbank.  Hierbij heeft de klant gekozen voor klassiek groene zitting en rugleuning met zwarte poten. Een mooi plekje om even

Demeter tuinbank Gardeluxe Alkmaar

Alkmaar | Demeter

Voor het huis in Alkmaar is een prachtig zitplekje met de tuinbank Demeter gecreëerd. Lekker genieten in de zon en met een mooi uitzicht op

’s Gravenmoer | Gaia

Een pareltje in de gemeente Dongen is het van oudsher veendorp ’s Gravenmoer. In het centrum staan vele monumentale gebouwen, eeuwenoude boerderijen en woonhuizen. De

Gemeente Oosterhout | Ikaros cumaru

In het gezellige historische centrum van Oosterhout is het goed toeven. Mooie panden, leuke winkels, een mooi stadspark en vele sport- en culturele activiteiten in

Renkum | Zeus

Zo mooi passend, die prachtige klassieke tuinbank Zeus. Heerlijk zitten tussen de kleurige bloemen. Een fijne plek waar vaak gebruik van gemaakt zal worden.