Cookie statement Gardeluxe

Onze website maakt gebruik van cookies. Cookies accepteren leidt tot een optimaal gebruik van onze website. De keuze is echter aan u. Hieronder kun u uw voorkeur aangegeven:

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine stukjes (tekst)informatie die bij het bezoek van de website worden meegestuurd aan uw browser en vervolgens op de harde schijf of in het geheugen van de randapparatuur worden opgeslagen. De browser kan deze informatie bij een volgend bezoek aan de website terugsturen. De cookies die via deze website worden geplaatst kunnen uw randapparatuur of de bestanden die daarop opgeslagen staan niet beschadigen. Bij uw eerste bezoek aan onze website hebben wij u al geïnformeerd over deze cookies en hebben we u om toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. U kunt zich ook afmelden voor cookies van alle websites door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat (Chrome, Internet Explorer, Firefox en Safari). Daarnaast kunt u alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen. Als u deze cookies in uw browser uitzet dan kunt u niet meer van alle functionaliteiten van Gardeluxe gebruik maken en embedded content kan niet meer getoond worden. Het kan daardoor gebeuren dat de beleving van de site tegenvalt.

Hieronder vindt u een overzicht van alle cookies die op onze website worden gebruikt:

Cookies van Gardeluxe

Deze paragraaf heeft betrekking op de cookies die wij zelf plaatsen en uitlezen. Bij het plaatsen en uitlezen van deze zogenaamde first party cookies zijn geen derde partijen betrokken. Wij plaatsen in de eerste plaats zelf functionele cookies. Deze cookies zijn noodzakelijk om de door uw verzochte dienst te kunnen leveren. Zo zorgen functionele cookies ervoor dat u na het inloggen op de website niet op elke pagina opnieuw hoeft in te loggen en onthouden deze functionele cookies de producten die u in onder andere uw favorieten plaatst en de op de website ingevulde formulieren.

Naast functionele cookies plaatsten wij ook cookies die slechts een beperkte tijd op uw randapparatuur worden opgeslagen. Zodra u de webbrowser sluit, worden deze cookies automatisch verwijderd. Deze zogenaamde sessie cookies worden gebruikt om uw surfgedrag op de website tijdens een bepaald bezoek in kaart te brengen. Wij kunnen dan met behulp van deze gegevens de website aanpassen aan de behoeftes van onze bezoekers.

Daarnaast plaatsen wij cookies die voor een langere periode op uw randapparatuur blijven staan. Aan de hand van deze zogenaamde permanente cookies wordt uw randapparatuur bij een volgend bezoek aan de website herkend. Deze cookies bieden ons de mogelijkheid om u de website te tonen die specifiek aan uw voorkeuren is aangepast. Doordat de voorkeuren reeds zijn ingesteld, bespaart dat u bij een nieuw bezoek aan de websitetijd en is het gebruik daarvan aangenamer.

Tot slot gebruiken wij ook permanente cookies om uw surfgedrag te volgen. Met behulp van deze zogenaamde tracking cookies registreren wij uw surfgedrag op de website om op basis daarvan specifiek op uw gerichte aanbiedingen te kunnen doen. Ook is het mogelijk dat door middel van tracking cookies wordt bijgehouden welke andere websites van Gardeluxe u naast deze website bezoekt. Wij kunnen deze informatie gebruiken om specifiek op uw toegespitste advertenties te tonen.

Uitlezen informatie zonder cookies

Naast het plaatsen van cookies, lezen wij ook informatie uit uw browser en randapparatuur af, zonder dat een cookie is geplaatst. Op deze wijze verzamelen wij (technische) eigenschappen van uw randapparatuur en de door u gebruikte software, zoals het type besturingssysteem, de browserinstellingen, geïnstalleerde plug-ins, tijdzone en beeldschermgrootte. Wij gebruiken deze informatie om uw surfgedrag te kunnen volgen.

Cookies van derde partijen

Buiten de cookies die wij zelf plaatsen, worden er via de website ook cookies van derde partijen geplaatst op uw randapparatuur. Dit zijn de zogenaamde third party cookies. Wij hebben geen controle of zeggenschap over het gebruik van deze cookies en/of het gebruik dat de derde partijen maken van de door middel van de cookies verzamelde informatie. Wij bieden alleen het platform dat het plaatsen van deze third party cookies mogelijk maakt. Graag wijzen wij u erop dat op het gebruik van de verzamelde gegevens nadere voorwaarden van de derde partijen van toepassing (kunnen) zijn. Hieronder wordt aangegeven welke soorten third party cookies via de website worden geplaatst.

Google Analytics

Voor het verzamelen van website-statistieken en het meten van de Adorps-campagnes, maken wij gebruik van Google Analytics. Google Analytics plaatst een permanent cookie op uw randapparatuur aan de hand waarvan uw gebruik van de website wordt geregistreerd. Deze gegevens worden vervolgens door Google geanalyseerd en de resultaten hiervan worden aan ons verstrekt. Wij verkrijgen op deze manier inzicht in de wijze waarop de website wordt gebruikt en aan de hand daarvan kunnen aanpassingen op onze website of dienstverlening worden doorgevoerd.

Google kan deze informatie aan derden verstrekken indien zij daartoe wettelijk gehouden is en/of indien derden de informatie namens Google verwerken. De informatie die Google verzameld wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. Uw IP-adres wordt nadrukkelijk niet meegegeven. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Meer informatie over deze cookies en hun geldigheidsduur vindt u hier: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/cookie-usage.

Als u meer wilt weten over het privacy beleid van Google Analytics, klik hier: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=nl.

Social plug-ins

Via onze website wordt toegang geboden tot verschillende sociale media, waaronder begrepen maar niet beperkt tot Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en Google+. Met behulp van deze zogenaamde social plug-ins kan u informatie op de website met anderen delen dan wel deze informatie aanbevelen. Via de social plug-ins worden door derde partijen cookies op uw randapparatuur geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Lees daarom de privacyverklaring van Facebook respectievelijk van Twitter (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen (die zij via deze cookies verwerken).

De informatie die zij verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Twitter, Facebook, YouTube, Google + en LinkedIn opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Google + stellen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Verwijderen cookies

De toestemming die u hebt gegeven aan ons voor het plaatsen en uitlezen van first en third party cookies, kunt u te allen tijde intrekken door uw browser zo in te stellen dat deze geen cookies accepteert en/of door via bovenstaande optie te kiezen voor cookies Weigeren.

Vragen en rechten

U hebt het recht om bij Gardeluxe een verzoek in te dienen voor inzage in welke persoonsgegevens er van u door Gardeluxe worden verwerkt. Wanneer u van mening bent dat die persoonsgegevens niet of niet langer volledig zijn, kun u bezwaar maken tegen de persoonsgegevensverwerking, een verzoek indienen om uw persoonsgegevens aan te vullen, te verbeteren, te rectificeren of te verwijderen, dan wel een verzoek indienen om de persoonsgegevensverwerking te beperken. Daarnaast hebt u het recht om uw persoonsgegevens over te (laten) dragen aan een derde. Gardeluxe zal dergelijke verzoeken zo snel mogelijk inwilligen of u gemotiveerd toelichten waarom uw verzoek (nog) niet kan worden uitgevoerd. Het kan zijn dat Gardeluxe aanvullende informatie nodig heeft om uw verzoek te verwerken. Bijvoorbeeld in het geval van een verzoek tot inzage of verwijdering zal Gardeluxe zeker willen weten dat u diegene bent over wie de betreffende persoonsgegevens gaan. U mag uw verzoek zenden aan Gardeluxe B.V., waarvan de contactgegevens hieronder te vinden zijn.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is daarover meer informatie te vinden.

Contactgegevens Gardeluxe
Gardeluxe B.V.
Gunnerstraat 39
7595 KD Weerselo
+31 (0) 85 105 3380
info@gardeluxe.com